til beboere og pårørende

​Det kan tit være forvirrende, når man skal hen et nyt sted at bo. Vi har prøvet at samle nogle af de oplysninger her, som vi tit hører, folk mangler.

Har du spørgsmål eller brug for at tale med en medarbejder, er du også ALTID velkommen til at kontakte os. 

 

Spørgsmål & svar

Må man have sine egne møbler med på Tværs?

Ja, det må man godt. Mange har ingen møbler, når de ankommer hos os. Så tager vi sammen ud og køber møbler, som man må tage med sig videre efter opholdet.

​Hvordan kommer jeg ud til jer som pårørende?

Det afhænger af, hvor din pårørende bor. Men vi vil gerne komme og hente dig på stationen, hvis du skal besøge en pårørende og ikke har bil. Du er også velkommen til at overnatte her. 

Kontakt os for nærmere aftale.

Er Tværs på Facebook?

Nej, vi har overvejet flere gange at lave en side for beboere og personale, men det er sådan, at nogle beboere ønsker at lægge fortiden bag sig og starte på en frisk, når de flytter fra Tværs. Selvom man måske dengang gerne ville være med på en Facebook-side, kan man fortryde, og så er det ikke så rart at have oplysninger og billeder liggende af sig selv på nettet.

Hvorfor er der ingen billeder af bostederne?

Det er helt med vilje. Det er fordi, det er nogen menneskers private hjem, og det synes vi ikke, der skal ligge billeder af på nettet.

Hvorfor er ”Bostøtte” og ”Støtte i egen bolig” ikke beskrevet mere præcist?

Det er fordi, vi først finder lejligheden eller huset, når en borger har brug for det. På den måde kan vi finde en bolig, der matcher borgerens behov bedst muligt. Der er altså ingen bolig, før en borger har brug for den, og boligerne kan være meget forskellige.

Pædagogerne lytter ikke til mine ønsker

Hvis du er på Tværs med en alternativ afsoning, bestemmer fængslet en række punkter. Dem skal det pædagogiske personale følge. 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, måske kan vi sammen finde på en anden løsning.

​Bor børn og voksne sammen?

Nej. Børn og voksne bor aldrig sammen og laver heller ikke ting sammen. Børnene har deres egen bolig, hvor de bor med deres pædagoger.

Tværs lyder voldsomt til mit barn, hvorfor skal han/hun bo her?

Nogle af vores beboere har meget svære problematikker, mens andre har mindre svære problematikker. Vi sørger for, at hver enkelt beboer får den støtte, han eller hun har brug for. Beboere med meget svære problematikker bor andre steder i kommunen end beboere med mindre svære problematikker.

Hvordan får jeg noget med i Nyheder?

Hvis du har oplevet noget, som du synes skal med på forsiden af vores hjemmeside, så kontakt Asgar Toft på asgar@volar.dk, så vil han tage kontakt til dig.​

Telefon (Administration): 9863 3100

  • Mandag-torsdag 8.00 - 15.00
  • Fredag 8.00 - 14.00 ​

​Mail: tvaers@tvaers.com

  • Ved behov for hurtigt svar, kontakt os da telefonisk på akutnummer: Tlf. 2269 1811

Adresse: Svoldrupvej 35, 9640 Farsø

  • Vi kan desværre ikke oplyse vores beboeres adresser af hensyn til privatlivets fred